I lånte uniformer

Farce af Werner Meyer.

Pensioneret oversergent Hillebert Ovesen har ansøgt om optagelse i hjemmeværnet, hvilket bl.a. indebærer en personlig samtale i eget hjem. Denne forberedes nøje: Den gamle uniform sendes til rensning, og Hillebert tildeler hustruen Inger en skriftlig 10-punkts "adfærdsstrategisk vejledning" for at sikre husets militære image. En forbyttet uniform af højere rang frister over evne - et så stærkt symbol på militært engagement kan ikke forbigås.
Efter års fravær vender sønnen Arnold hjem på sin fødselsdag som uddannet kosmetolog og formand i Fredsaktivistisk Forum. Ikke ligefrem et passende match til Hilleberts militære pensionistambitioner. Ingers kontante søster Gitte og hendes "forsikringskærestes" samtidige besøg betyder stress! Gitte mener, som Arnolds gudmor, at hjemkomst og fødselsdag selvfølgelig skal fejres behørigt - med indkvartering forstår sig!
En uforstyrret samtale trues ydermere af genboen, forhenværende operasangerinde Olivia, der har en trang til at involvere nabolagets venindekreds, og af renseriejeren, spanskfødte Paola Rodriguez. Begge med en vis evne til at dukke op på de mest ubelejlige tidspunkter! For slet ikke at tale om "forsikringskærestens" skæve adfærd! Og hvordan skal man egentlig kunne tage højde for, at kompagnichefen er bange for hunde!?
Men på trods af uniformsforbytninger og et par kaotiske og aldeles alternative optagelsessamtaler, tegner der sig dog - ved Gittes og hjemmeværnskvinde Gertrud Knudsens mellemkomst - et overraskende fremtidsperspektiv for ægteparret Ovesen.

I lånte uniformer
Alder : Voksne
Akter : 3
Varighed : 120 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 12
Herrer : 4
Damer : 5

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk