Uriels bælte

Musical af Don Falch og Lone Hviid Steengaard.

”Uriels bælte” handler om 13-årige Alberte, som beskyttes og vejledes af englen Uriels bælte, mens hun kæmper imod Satan for at redde sin mors liv.
Grådighedens dæmon Mammon, en lidenskabelig kunsttyv, hader den moderne kunst. Derfor vil han udrydde alle moderne kunstnere med et helt særligt våben: En magisk pensel. Når ens portræt bliver malet med den, dør man og bliver glemt af alle, der har kendt én.
Da stykket begynder, er Mammon forklædt og i gang med at male et portræt af sit første offer, den verdensberømte danske kunstmaler Helena From. Han bliver afbrudt, da en gruppe engle er på vej for at standse ham. Han er dog nået så langt, at Helena til familiens skræk falder bevidstløs om. Mammon gemmer penslen i døbefonten i den nærmeste kirke. Derpå tager han hjem til Helvede.

Ærkeenglene Uriel og Remiel fortæller Helena Froms tre døtre, at det haster med at finde penslen og brænde den. Kun sådan kan magien brydes, så deres mor bliver rask. Alberte låner Uriels bælte, som beskytter og vejleder den, der bærer det.
I Helvede har Satan hørt om penslen og vil bruge den til at udslette englene. Han forlanger, at Mammon straks udleverer penslen. Mammon påstår, at englene har den. Satan tror ham ikke og sender dæmonen Lilith og hendes djævle af sted for at gennemsøge Helena Froms hjem. Da de ikke finder den, tager de i stedet to af Helenas døtre som gidsler og bortfører dem til Helvede.
Og hvordan kommer man hjem derfra?

Der er masser af både spænding, humor og god, iørefaldende pop- og rockmusik i denne musical, som taler til alle aldre.
Der følger desuden lydeffekter med musikken, som også fås i instrumentale versioner, således at musicalen også kan spilles uden livemusik.

Manuskript og musik er skrevet af Don Falch frit efter en historie af Lone Hviid Steengaard.

Se en videointroduktion til stykket her:


Lyt til musikken Lyt til musikken

Uriels bælte
Alder : 13-15 / Voksne
Medvirkende : 30 - 100
Akter : 2
Varighed : 100 min.
Musik : Musical
Dekorationer : 10
Antal bøger : 33
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 800 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
CD
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk