På flugt - oktober 1943

Musical af Inger Merete Tuxen. Komponist:Anders Tuxen.

En hjertegribende fortælling om 2 jødiske familier, der må forlade hjem, familie, arbejde og venner. De må med kort varsel begive sig ud på en rejse til en uvis fremtid i Sverige. På flugten får de hjælp af folk i Nordsjælland bl.a. sygeplejersken frk. Bjerregaard, af pastor Møller og den lokale købmand fru Laursen, der gemmer de 2 familier på sit høloft. Vi møder teenagepigerne Hanne, der går linen ud i sit ungdommelige oprør og bliver kæreste med en af de tyske soldater, og fru Laursens datter, Anne-Marie, der bliver tvunget til at vælge, om hun vil hjælpe jøderne eller ej. Vi møder de tyske soldater i al deres forskellighed: loyalitet mod det tyske rige, hjemve og moralske skrupler i forhold til at være med i krigen på tysk side. Ellers møder vi i musicalen et lille ”tidsbillede” fra den fiktive nordsjællandske landsby med gymnasiedrengen der er med i modstandsbevægelsen, vognmanden der transporterer jøder, sladretasker der kommenterer alt og alle osv.

Musicalen fortæller hovedtrækkene af de historiske facts omkring ”Oktober ’43”, hvor op mod 7000 danske jøder måtte flygte over hals og hoved til Sverige for at undgå en tysk koncentrationslejr. Plottet ER fri fantasi, men kan med lidt god ret kaldes et ”autentisk drama”, da der er inspireret af mange faktiske personer og hændelser. De, der har hørt f.eks. Sonja Bandmann, Tove Udsholt eller Torben Meyer fortælle om deres flugt til Sverige, vil kunne se inspirationen fra dem. Har man læst om købmand Gilbert Lassens indsats for at hjælpe jøderne til Sverige, så vil man også kunne se et tydeligt fingeraftryk fra denne historie. I afslutningsscenen indgår et slideshow med nogle få af de personer, der har inspireret til musicalen.

Der er mange mellemstore roller, og sangsoloer er fordelt på mange personer. Sange og arrangementer trækker på inspiration fra den nutidige pop- rockscene, samt klassiske musicalværker. Det er stemningsfuldt, velskrevet og gennemarbejdet, og henvender sig til et bredt publikum.


På flugt - oktober 1943
Alder : 16+ / Voksne
Medvirkende : 20 - 30
Akter : 2
Varighed : 120 min.
Musik : Musical
Dekorationer : 1
Antal bøger : 30
Herrer : 13
Damer : 15
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 1100 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 1000 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk