Førtidsaspiranten

Lystspil af Roman Alexander. Oversætter:W. & K. Paulsen.

Lars Greve er en forholdsvis højtstående tjenestemand, der benytter alle mulige lidelser og sygdomme - som han ulykkeligvis ikke lider af - som påskud for at blive pensioneret før tiden. Han tilbringer sit ”sygeleje” på sofaen i stuen. Han kan hvert øjeblik få besøg af en kontrollant - udsendt af hans foresatte - der skal finde ud af, om han virkelig fejler noget. Et telefonopkald fra en damebekendt stiller ham amourøse oplevelser i udsigt, hvis han straks vil komme på besøg hos hende. Tilfældet vil, at han netop får besøg af en kollega, der allerede er gået på førtidspension. Lars Greve overtaler ham til at overtage pladsen på sofaen, hvor han i øvrigt bare skal lade som om, han sover, hvis kontrolbesøget skulle komme.
Som stand-in oplever han adskilligt forvirrende, bl.a. et besøg af firmalægens stedfortræder.
Lægens besøg resulterer i en erklæring, som fastslår, at Lars Greve er alvorligt syg. Familien, som hidtil har behandlet hans klager med ligegyldighed, ændrer helt og aldeles holdning. Alle er pludselig bekymrede for hans helbred.
Lars Greves mor lider af kleptomani, hvilket gør forholdene endnu mere indviklede og bekymrende. Det hele ordner sig dog, og det viser sig ved, at Lars Greve trækker sin ansøgning om førtidspension tilbage.

Førtidsaspiranten
Alder : Voksne
Akter : 3
Varighed : 90 min.
Musik : Intet
Antal bøger : 12
Herrer : 4
Damer : 5

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 660 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk