Røre i andedammen (Pfaus)

Farce af Walter G. Pfaus. Oversætter:W. & K. Paulsen.

Nu kan det være nok!
Det mener borgmesteren i den lille by. Han har nemlig fået et ufrivilligt ophold i præstens andedam... eller ufrivilligt er måske så meget sagt, for det ser nemlig ud til, at præsten har en finger med i spillet.
At badeseancen så ovenikøbet sker for øjnene af den lokale “nyhedskilde”, Sofie Svejlund, gør ikke sagen bedre.
Det kan og vil borgmesteren ikke finde sig i. Han udfordrer derfor sin tidligere bedste ven og skolekammerat, sognepræsten, til en boksekamp.
Sofie Svejlund får til opgave at undersøge, om borgerne er for eller imod kampen. Hun tager det ikke så nøje med den statistiske sandhedsværdi, men efter sigende skulle 95% af de adspurgte gå ind for sagen.
Det bringer imidlertid formanden for menighedsrådet på banen. Hun forsøger at forhindre den tåbelige idé. Men hun kæmper mod overmagten. Der bliver gjort megen reklame for sagen - ikke mindst af Sofie Svejlund, der godt kunne tænke sig at se præsten i korte bukser.
Nu gør det heller ikke sagen mindre interessant, at borgmesteren skyder en af præstens ænder.
Kampens ringdommer bliver den unge Sven, der på den ene side er præstens husholderskes nevø - og på den anden side er borgmesterens datters ven. Borgemsteren har hidtil været imod at få Sven til svigersøn, men for at få dommeren på sin side, bliver han venligere stemt.
Men borgmesterens sejrssikre optræden skal vise sig at blive skæbnesvanger - han taber kampen! Sofie Svejlund kalder det svindel, og det gør borgmesteren i øvrigt også. Til stor glæde for Sofie skal der være en ny kamp - men så lader de to kombattanter en bombe springe.

Røre i andedammen (Pfaus)
Alder : Voksne
Akter : 2
Varighed : 100 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 11
Herrer : 4
Damer : 4

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 660 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk