Sladder i opgangen

Tratsch im Treppenhaus
Lystspil af Jens Exler. Oversætter:W. & K. Paulsen.

På den øverste etage i en opgang lyder der pludselig meget høj radiomusik.
Dermed er der spillet op til, at vort stykke kan begynde. Det er nemlig helt usædvanligt, at der opstår en sådan larm i opgangen, og det medfører da også et modsætningsforhold mellem beboerne af de to lejligheder på etagen.
Da det så efterhånden viser sig, at begge disse beboere har en person boende i deres gæsteværelser, så bliver der noget at snakke om, ikke mindst for en meget nysgerrig dame, der bor i en af de underste etager. Denne dame har et noget løst forhold til begrebet sandhed, men åbenbart et stort kontaktbehov.
Situationen bliver ikke bedre af, at det i henhold til lejekontrakten er ulovligt at fremleje værelser. Husejeren, den noget kraftige, men osse dameglade slagtermester Thomsen, ser sig nødsaget til at gribe ind, hvilket ikke helt lykkes.
De to unge værelsesbeboere, en ung pige og en ung mand, er begge gået hjemmefra i frustration over deres fædrende ophavs konservative holdning til deres fremtid. De har fået midlertidigt ophold i vor opgang; den unge pige hos sin fars rengøringsdame og den unge mand hos sin onkel, en pensioneret skatteinspektør. Det sætter gang i både rygterne og i de forskellige beboere i opgangen, og som nu skæbnen mager det, ender det hele - efter mange muntre misforståelser - i fryd og gammen.

Sladder i opgangen
Tratsch im Treppenhaus
Alder : Voksne
Varighed : 110 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 10
Herrer : 4
Damer : 3

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 660 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk