Jagten på de grå´s guld

Farce af Knud Erik Meyer Ibsen.

Ægteparret Elinor og Gregers Halmkvist bor endnu i deres gamle murermestervilla i et af byens pænere kvarterer.
Endnu... for deres svigersøn - den grådige entreprenør, byrådsmedlem og socialudvalgsformand, Hans Didrik Kleinkopff (med 2 f’er) - vil sætte dem ud af huset og placere dem på byens plejehjem.
Nabohuset har svigersønnen fået fingrene i, så nu mangler han kun Elinor og Gregers, før han kan jævne hytten med jorden og bygge et storcenter.
Hvorfor er det så lige, vi ved, at det ikke kommer til at gå helt så nemt?
Måske fordi den rollator-besværede Elinor og den halvsenile og næsten heldøve Gregers har det udmærket i deres hjem. I hvert fald så længe hjemmehælperen Inger Margrethe kommer.
Og det gør hun “pludselig” ikke mere. Kleinkopff skyer ingen midler og tager hjemmehjælpen fra svigerforældrene, der svarer igen ved at svine hjemmet til og invitere pressen: “De tog Inger Margrethe fra os - nu lever vi i et syndigt rod!”
Alt hvad kan gå galt - skal og vil gå galt! De barrikaderer sig, tager posten som gidsel, lejer børneværelset ud til en selvstændig erhvervsdrivende, der klæder sig mere af end på - til stor glæde for Gregers.
Kleinkopff sætter rotter ud, forsøger at gasse de gamle, prøver at opildne og mobilisere pensionistforeningen til at gøre oprør mod de to nisser, der bremser for bingo-hal og Føtex med lunken kaffe og blødt brød, der ikke sætter sig i protesen.
En helt igennem vanvittig farce med skæve indfald, rappe replikker og en kærlig erindring om, at der skal mere end sløvende medicin og gas til for at få svigermor og svigerfar på plejehjem!

Jagten på de grå´s guld
Alder : Voksne
Akter : 3
Varighed : 120 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 11
Herrer : 3
Damer : 5

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 528 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk