Den muntre tankstation

Farce af Fritz Wempner. Oversætter:W. & K. Paulsen.

Gert Jensen har en tankstation, der ligger et stykke fra storbyen ved en mindre befærdet vej. Han har for nylig moderniseret tankstationen, i forventning om at en ny hovedfærdselsåre skulle komme til at gå lige der forbi.
Den økonomiske situation er ikke for god, idet der kommer alt for få kunder pga. den dårlige beliggenhed, men hvis Gert og Viktor kan vinde et kommende stort løb med motorcyklen vil han kunne ernære sig som fabrikskører. Chancerne for at vinde noget er imidlertid, efter manges mening, ringe; årsagen hertil er, at Viktor er ved at blive for gammel til at være sandsæk. Gert kunne let få sig en anden - ja, han får endda en opringning fra en meget interesseret ung pige, der gerne vil have tjansen - men han nænner det ikke rigtigt.
Gert kommer uheldigvis til at køre en ung mand ned lige uden for sin tankstation. Heldigvis sker der ikke ret meget med den unge mand, men det viser sig, at han er meget interesseret i at komme til at køre som sandsæk. Han får lov til at forsøge sig og med godt resultat. Gert overvejer at lade Peter, som den unge mand hedder, afløse Viktor i sidevognen. At det giver anledning til uoverensstemmelser er indlysende, og situationen bliver naturligvis ikke gunstigere for Peter, da naboerne til et af kommunalbestyrelsesmedlemmerne har set ham kravle ind gennem vinduet til datteren i huset. Den pågældende unge piges far konstaterer højlydt, at hun er i den grad blameret, at hun aldrig vil kunne blive ordentligt gift. Skandalen er imidlertid ikke så stor, for Peter er en forklædt pige, nemlig hende, der ringede for at blive sandsæk. Efter mange forviklinger får Gert både sandsækken, pigen og den nye vej til tankstationen.

Den muntre tankstation
Alder : Voksne
Akter : 3
Varighed : 90 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 13
Herrer : 5
Damer : 6

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 660 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk