Krak, pak og tal jysk

Farce af Marianne Hesselholt.

Vi er i 30’erne. På direktørens kontor er humøret lavt; alt er krakket - både Nordiske Dyner og Svenske Fjer, Jydske Duer og Lollandske Høns.
Direktøren beslutter at gifte sin datter væk i godt selskab, og da hans udstafferede kone, Svanhildur, i avisen læser om en rig dansk-amerikaner, som vil vende tilbage til sine idylliske rødder i dansk agerjord, er sagen ligetil - næsten. Svanhildur skriver omgående et brev til amerikaneren, Peter Johnsson, hvori hun udgiver sig for en gammel dansk bedstemoder - Jyllands svar på ”Den lille Havfrue” - og inviterer ham til at bo på familiens jyske bondegård.
Til alt held er familiens butler, James, ægte uldjyde, og han arrangerer et intensivt sprogkursus. Spøgen bliver ganske vist knap så morsom for direktøren, da det går op for ham, hvem der skal agere bedstemor.
Dagen oprinder, og Peter Johnsson ankommer med sin bodyguard, Sam. Peter bliver selvfølgelig forelsket i Susanne, men vil ikke, at hun skal tage ham for pengenes skyld, så han og Sam bytter roller. Sam ejer imidlertid ikke manerer eller pli, og Susanne føler straks dyb afsky over for sin tilkommende.
Alt imens har familien - ikke mindst vores bedstemor - været temmelig uheldige med komediespillet og er raget uklar med både brugsuddeleren, købmandskonen og Maren fra centralen.
En fremragende farce, som vil henrykke publikum. Der er sjove episoder, action og tempo - og en del jysk dialekt.

Krak, pak og tal jysk
Alder : Voksne
Akter : 2
Varighed : 90 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 2
Antal bøger : 15
Herrer : 6
Damer : 5

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 550 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk