5000 spir - med udsigt til kirkeklokker

Farce af Marianne Hesselholt.

Handlingen foregår i 30’erne hos brugsuddeler Oskar Hansen. Krisen kradser, men en arv på 5000 kr. sætter skub i såvel økonomien som rygterne i byen.
Ikke mindst da pengene investeres i en lodseddel, som tilfører familien yderligere 200.000 kr.
Egnens unge greve har temmelig ondt i finanserne og bejler til Hansens datter, Emmeline. Men han er ikke ene om budet; familiens udstødte adoptivsøn, Rasmus, vender hjem fra Amerika, og som det sig hør og bør, er han stenrig. For at prøve familiens oprigtighed foregiver han at være simpel matros - og forelsker sig hovedkuls i Emmeline.
Nu er grever jo et mere passende parti for en familie af Hansens stand, og Oskar og Mathilde arrangerer prompte forlovelsen.
Forviklinger opstår naturligvis, da Rasmus tror, Emmeline har svigtet ham. Og værre endnu går det, da man opdager, at det ikke var Hansens lodseddel, der blev udtrukket.
Og alt imens dette står på, spår landsbytossen Maren om camperingsvogne og superbrugser, og den unge Olivarius’ banebrydende undersøgelse af farvesammensætningen i kolibriens halefjer må vige for en af stykkets beslutsomme personer...
Slutningen røber vi ikke, men der er da forresten mere end en forlovelse i stykket.

5000 spir - med udsigt til kirkeklokker
Alder : Voksne
Akter : 4
Varighed : 75 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 13
Herrer : 6
Damer : 5

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 550 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk