Syndebukken

Lystspil af Hans Gnant. Oversætter:W. & K. Paulsen.

Gårdejer Peter Rytter har to sønner. Anders er allerede over 30; han burde gifte sig og overtage gården, men han er så genert, at han ikke tør fortælle Karin, naboens datter, at han er forelsket i hende. Hans lidt yngre broder, Gunnar, er derimod en helt anden type; han er noget af en skørtejæger, letsindig, og han har også måttet aflevere kørekortet efter spirituskørsel.
Mod Karins vilje sætter han sig bag rattet i hendes fars bil, som støder ind i et brogelænder med skader på både bil og rækværk til følge. Han forsøger nu med alle midler at få Anders til at påtage sig skylden, for at skaden kan blive dækket af forsikringen. Anders vægrer sig, men giver efter af hensyn til Karin. Han tilstår også “uheldet” over for en betjent, som er ved at gennemføre en undersøgelse i en fadderskabssag. Tante Marianne, Rytters svigerinde, bliver på den måde udsat for den ene sindsbevægelse efter den anden.
Da så Isabella, en italiensk bardame, dukker op for at finde faderen til det barn, hun venter, bliver forvirringen endnu større, og Anders bliver flere gange gjort til “syndebuk” for sin udsvævende bror. Men efterhånden lysner situationen....

Syndebukken
Alder : Voksne
Varighed : 100 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 12
Herrer : 5
Damer : 4

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 660 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk