Klokkeren fra Notre Dame (H/C)

Musical af Victor Hugo. Bearbejder:Michael Hansen. Komponist:Pia Christensen.

I Paris styres befolkningen med hård hånd af den strenge dommer, Frollo.
I Notre Dames klokketårn har han isoleret den vanskabte Quasimodo.
Da Quasimodo var spæd blev han fundet af Frollo, som dømte ham til døden.
Ærkebiskoppen nåede dog at gribe ind og befalede Frollo at tage sig af barnet. Frollo stillede som betingelse, at Quasimodo kunne bo i klokketårnet. For at beskytte Quasimodo mod folks ondskab har Frollo siden dengang holdt ham borte fra omverdenen. Quasimodos eneste selskab er derfor de tre stenstøtter Gertrud, Victor og Hugo, der bliver levende sammen med ham.
Fra klokketårnet kan Quasimodo følge livet på pladsen nedenfor den store kirke. Han ser hvordan sigøjnerne ankommer til Paris for at deltage i det årlige karneval Narrens fest.
Quasimodos højeste ønske er, at komme med til karnevallet, men da han falder ned fra tårnet bliver han ufrivilligt midtpunkt. Han møder den smukke sigøjnerkvinde Esmeralda, og bliver straks forelsket. Årets nar skal kåres og valget falder på Quasimodo, før det går op for folket, at der ikke er tale om en forklædning. Han udsættes for folkets hån og bespottelse, dog er sigøjnerne på hans side.
Den flotte kaptajn Phoebus er kommet til byen for at hjælpe Frollo i hans jagt på sigøjnerne. Han hjælper den ulykkelige Quasimodo hjem til Notre Dame. Her møder han også Esmeralda, som har søgt tilflugt i kirken, fordi hun har fornærmet Frollo. Phoebus bliver betaget af Esmeralda og hendes skønhed. Med Quasimodos hjælp kommer hun tilbage til Miraklernes dal - sigøjnernes skjulested.
Hadet mod Frollo er vokset og sigøjnerne og folket er kampberedte.
Frollo lader sig ikke mærke med noget, og fortsætter ufortrødent sin jagt på sigøjnerne. Han skyr ingen midler for at finde frem til Miraklernes dal.
Efter sit møde med Esmeralda og de andre sigøjnere flyver Quasimodo på en sky, for han føler, at han er blevet accepteret, og at sigøjnerne kan lide ham, som den han er. Han deler sin glæde med sine bedste venner stenstøtterne, men Frollo overværer skjult deres samtale og finder ud af, at Quasimodo ved, hvor Miraklernes dal ligger.
For at få ham til at afsløre skjulestedet skriver Frollo et falsk brev fra Esmeralda til Quasimodo, for at få ham til at vise vej til sigøjnernes tilholdssted.
Quasimodo går i fælden, og Frollo overfalder Miraklernes dal, hvor sigøjnerne er samlet sammen med deres leder Clopin. For at vise sin magt dræber Frollo Esmeraldas veninde Sofie og tager Esmeralda til fange. Kaptajn Phoebus dukker heldigvis op og kommer Esmeralda til undsætning, men bliver såret i kampen mod Frollo. Quasimodo og Esmeralda flygter til Notre Dame med den sårede kaptajn Phoebus. Til sin store sorg opdager Quasimodo, at det ikke er ham, men kaptajn Phoebus, som Esmeralda er forelsket i. Frollo dukker op, og i sin afmagt afslører Quasimodo, at han holder Esmeralda skjult.
Frollo dømmer Esmeralda til at skulle brændes på bålet, men samtidig afslører han, at han selv kæmper med en uforløst kærlighed fra sin barndom. I ham brænder en desperat besættelse af den smukke sigøjnerkvinde Esmeralda. Kun hendes død kan bringe ham ro, håber han...
Bålet tændes, og ilden begynder at omslutte Esmeralda - kan nogen nå at gribe ind?
Der er 25 egentlige roller. Hertil kommer bipersoner.

Lyt til musikken Lyt til musikken

Klokkeren fra Notre Dame (H/C)
Alder : Voksne / 16+
Medvirkende : 20 - 40
Akter : 2
Varighed : 120 min.
Musik : Musical
Dekorationer : 1
Antal bøger : 30
Herrer : 15
Damer : 5
Bipersoner : Ja
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 1100 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 1500 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
CD
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk