Bed & Breakfast

Farce af Konrad Hansen. Oversætter:W. & K. Paulsen.

Gårdejer Henrik Uldahl har bortforpagtet sin jord og har indrettet stuehuset, så han kan have ”Bed & Breakfast”-gæster. Hans to døtre er kommet hjem for at hjælpe ham i den første tid.
De har - uden hans viden - inviteret deres kærester til at komme som de første lejere.
Henrik, der er fraskilt, har et forhold til sin bedste ven - skorstensfejerens - kone. Dette forhold må hans døtre absolut intet vide om, ikke mindst fordi Henrik mener at have et stort ansvar for sine døtre. Da han bliver konfronteret med de to vordende svigersønner, er hans begejstring meget lille. Den ene er for gammel og ser ud, som om han er gift og er ude på at nedlægge damer. Den anden er ganske vist ansat på et landinspektørkontor, men mener, at hans fremtid ligger i at blive kunstmaler. Han er netop overgået fra sin ”lyseblå” periode til den ”hvide”; han har ikke ret megen respekt for Henrik og hans kunstsmag. Henrik har været på et krydstogt, hvor han har truffet en dame, som han har stiftet nærmere bekendtskab med. Damen er indehaver af et kontaktbureau eller noget lignende. Hun kommer nu også på besøg på gården, hvilket ikke passer så godt ind i Henriks rolle som moralens vogter, hvorfor han udgiver hende for at være præstekone. Dermed er scenen sat til et spændende spil mellem Henriks to ”veninder”, mellem Henrik og hans døtre og deres venner - for ikke at glemme skorstensfejeren med den utro kone. Skorstensfejeren er meget optaget af politik, hvilket kan være årsag til, at konen føler sig noget forsømt. Hans opgør med Henrik er lige ved at blive farligt.
Heldigvis er Henriks døtre helt klare over, hvad der sker mellem ham og damerne, og de forstår også at få raget kastanjerne ud af ilden for ham.

Bed & Breakfast
Alder : Voksne
Medvirkende : 7
Akter : 3
Varighed : 120 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 3
Antal bøger : 11
Herrer : 4
Damer : 3

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 660 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk