Får man ikke den man elsker...

Folkekomedie af Herluf Øhm.

Købmand Konrad Mortensen er ilde faren, for han har et ”væsen” gående (datter af hans afdøde kone), og hun er ikke helt almindelig. Hvis han skal af med hende, skal han udbetale et pantebrev, som hendes mor har sat i købmandsgården. Disse penge har han ikke, men en skønne dag synes lykken endelig at tilsmile ham. Benzinkompagniet vil erhverve hans grund til en moderne servicestation. Nu er gode råd dyre, for han vil have denne Mary ud, før der sker yderligere, og han forsøger at låne pengene hos handelsmand Rasmus Noksen, en gerrig rad, der er kendt for at have penge nok, men da Rasmus hører sagens rette sammenhæng, finder han hurtigt ud af, at det er klogere at gifte sig med Mary, dernæst sætte købmandsgården på tvangsauktion og overtage det hele for en slik. Bagefter kan han så sælge til benzinkompagniet og lave alle tiders forretning.
Han går til ”biddet” og gifter sig med Mary, alt går efter recepten, dog kommer han til at byde højt for købmandsgården. Men alligevel er der penge hjemme for Rasmus. Benzinkompagniet kommer, men kun for at meddele, at både kommune og region har sagt nej til en servicestation her, de vil ikke købe...
Et lille efterskrift, der forkyndte, at tilbuddet var givet under forbehold af de offentlige myndigheders accept, havde Rasmus ikke set. Han kommer til at hænge på den gamle købmandsgård, og hvad værre er, på Mary, som han kun har taget for pengenes skyld. Det ved Mary, og siger da også slut: Får man ikke den. man elsker, må man elske den. man får.

Får man ikke den man elsker...
Alder : Voksne
Akter : 3
Varighed : 120 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 2
Antal bøger : 12
Herrer : 5
Damer : 4

Pris

Lejepris : 600 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 700 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk