Hans onsdagsveninde

Lystspil af Poul Sarauw. Bearbejder:Ole Kierstein.

Efter "Peter den Store".
Peter Engel, rig ungkarl, har en ”onsdagsveninde”- i hemmelighed. Det er gået vældig fint (efter hans mening) i snart to år, men en dag kommer Magda, som kommer fra jævne kår i Istedgade, og er vågnet af fortryllelsen. Hun forlanger kirkebryllup og børn som sine veninder - og det straks - eller: det var det forhold… Og det er det så! Men Peter, som er et forkælet og domineret projektbarn, som aldrig har savnet noget, finder ud af, at også han faktisk kan miste, så han går i gang med at prøve at redde forholdet. Det ser også ud til at lykkes ret nemt- men Magdas far har en ven, Balder Svanemose, en rigtig vaskeægte vesterbrodreng, ”fabrikant og opfinder” af alt muligt fra pudsecreme til slankepiller, alimentant til syv børn og en fuldstændig ryggesløs plattenslager og nassekarl. Så det, der ikke allerede er gået i hårdknude, får han ved sit aldrig hvilende snakketøj og endeløse blanding af løgn og sandt, alvor og pjat til helt at bryde sammen.
Men det er også hr. Svanemose, som ved sin fuldstændige mangel på respekt for fine folk (Peters mor, enke efter en general) får reddet hele historien i land, så de unge kan få hinanden til sidst.
Stykket foregår i København under Besættelsen, med erstatningsvarer, mørklægning og ”bukkevarer”. Forhold, som den aldrig rådvilde hr. Svanemose naturligvis også udnytter.
Det er regimæssigt muligt at lade nogle af rollerne spille af samme skuespiller samt at indskrænke/udvide antallet af børn og voksne i gadebilledet.

Hans onsdagsveninde
Alder : Voksne
Akter : 3
Varighed : 80 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 4
Antal bøger : 16
Herrer : 9
Damer : 4
Bipersoner : Ja

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 800 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk