Ud af røret

Farce af Knud Erik Meyer Ibsen.

Handlingen er henlagt til en større gård - “Engholm” - i 50’erne. Stemningen er ren Morten “Kitsch”.
Engholms karl Johan og gårdejer Kresten Søndergaard-Kjeldsens datter, Ingeborg, har en hed sommerromance og vil gifte sig, men... “Engholm” er på fallittens rand, og Kresten og hustruen Karen modsætter sig giftermålet. De har allerede lovet Ingeborg væk til den sleske, men pengestærke Niels-Aage Poulsen, der netop er hjemvendt fra Amerika efter at have gjort lykken der. Selvfølgelig ender det anderledes:
For midt i forestillingen ringer Johans mobiltelefon (spillet af Vridstrups lokale entreprenør, Gorm Graben) - det er hans russiske forretningsforbindelse. Ingeborg er mildt sagt chokeret over dette monstrum - for Ingeborg spilles ikke af nogen: Hun er stykket! Faktisk er det ikke nogen scene, men “Engholm” anno 1950. Gorm Graben kan se publikum - det kan hun ikke - hun ser kun væggen med maleriet af gården og familiebillederne. Gorm er endt tilbage i 1950 og forsøger desperat at gøre det klart for Ingeborg, at hun hedder Kisser og er sparekasseassistent. Bedre bliver det ikke for Gorm, da hans kone, Anny - fra 1995 blandt publikum - træder ind i handlingen: “Han har en kone i forvejen!”
Det passer Ingeborgs forældre ganske fortrinligt, idet de nu øjner chancen til at vende Ingeborgs sympati mod Niels-Aage, der anser “Johans” samtale som ren og skær landsforræderi inspireret af McCarthys udrensninger i Amerika og allierer sig med sognefogeden.
Et fuldstændig vanvittigt forløb begynder med forvekslinger, intriger og et sammenrend af personer fra 1995 og 50’erne. Gorm formår endda at have en kort affære med naboens Anny - Anny i en ung udgave. Anny anno 1995 bliver jaloux på sig selv, uden at vide, det er hende... Forvirret?! Du skal bare vide, at det bliver værre endnu! En rablende sindssyg farce med telefoner, tempo og galskab en masse!

Ud af røret
Alder : Voksne
Akter : 3
Varighed : 90 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 15
Herrer : 5
Damer : 7

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 528 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk