Ikke hikke, Rasmus

Lystspil af Anne Brodin og Hanne Lisbeth Brodin Larsen.

Det er svære tider for landbruget. (Det har det forresten altid været. Ældre landmænd husker endnu det år, hvor der var så meget korn, at markerne ikke kunne bære det, en regulær naturkatastrofe). Men det store problem for Rasmus Hansen, Bøgehøjgård, er ikke for meget korn, men for få penge, og det giver ham en helt ny form for allergi. Når han hører ordet penge - så får han hikke. Alle på gården gør deres bedste for at kurere den stakkels mand. For at få ham til at glemme de daglige problemer, prøver de at genoplive de gode gamle dage. Skovfoged Kvist læser højt for Rasmus af gamle numre af Amtsavisen. Den trofaste husholderske laver gode gamle retter efter Madam Mangors kogebog for at skabe ekstra stemning, der bliver sendt bud efter et lille blegt barn inde fra Stenbroen. Det viser sig, at han er næsten to meter høj og har taget noget af Stenbroen med i lommen.
Nutiden trænger sig også på på andre måder, både i form og af en kunstnerinde og en psykiatri-professor på bondegårdsferie, og da Rasmus’ datter kommer hjem med sin forlovede. Han studerer medicin, det er gammel tradition i hans familie - hans morfar er heksedoktor i Zaire...
Ikke hikke, Rasmus er en festlig og folkelig fornøjelse, og som der står i stykkets indledning: Enhver lighed med nulevende og afdøde personer er komplet utænkelig. Men publikum skal nok få hikke af grin alligevel.

Ikke hikke, Rasmus
Alder : Voksne
Akter : 3
Varighed : 75 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 13
Herrer : 5
Damer : 5

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk