Legenden om de tre ringe

Drama af Ann Sofie Oxenvad.

Forskellige religioner, forskellige kulturer, forskellige historiske forudsætninger, Forskellige verdener... Der er meget, der skiller os ad. Men er der noget, der binder os sammen? "Legenden om de tre ringe" er en moderne gendigtning af en middelalderlig legende om en mand, der havde tre sønner, som han elskede lige højt. Legenden binder verdens tre store religioner - jødedom, kristendom og islam - sammen til én fælles fortælling om en oprindelig fælles verden og en fælles Gud.
"Legenden om de tre ringe" er en rejse gennem 2000 års kampe mellem de tre religioner fra deres oprindelse og frem til i dag. Hvem ejer sandheden om Gud? Rabbineren? Præsten? Eller imamen? Måske skal man høre sandheden af en simpel tiggers mund og se den i et vraget pigebarns enkle handlinger. Ved Jerusalems port har Daja sit værtshus. Hun er enke og har fire børn: tre drenge - Ismael, Isak og Josef, der tilhører hver deres religion - og en datter, Mira, hvis oprindelse står hen i det uvisse.
I Dajas værtshus mødes alle uanset tro, og diskussionerne går højt, samtidig med at man gerne tager for sig af Dajas herligheder. Men da først kaliffens krigere og senere korsfarerne bryder ind, forstummer al tale og dødens iskolde magt hersker.


Legenden om de tre ringe
Alder : 13-15 / 16+
Medvirkende : 30 - 40
Varighed : 120 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 2
Antal bøger : 45

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk