Dr. Jekyll og Mr. Hyde (Fromberg)

Drama af Cathrine Fjord Fromberg.

Forestillingen er bygget op efter den klassiske roman af R.L. Stevenson, om lægen Dr. Jekyll, en hårdt arbejdende videnskabsmand. Han generes af sin følelsesmæssige styring for fest, alkohol og kvinder, og han eksperimenterer med stoffer for at modvirke denne trang. Uheldigvis går hans eksperimenter galt og i stedet for at kunne styre sin trang, overtager den hans personlighed og fremelsker de ondest mulige sider af mennesket. Han ender med at begå vold og mord. De uskyldige mennesker i hans omgangskreds tror det bedste om ham, indtil de ser hans forvandling.
Stykket rummer gode roller til både mænd og kvinder og er velegnet til en ung skuespillertrup. Og der er en stor udfordring i at skildre Dr. Jekylls forvandling til Mr. Hyde.
Kvinderollerne er mere stereotype, men dygtige skuespillerinder kan fint skildre forvandlingen fra ung og naiv til ung og indsigtsfuld.
Det rummer mulighed for en bredere fortolkning af handlingen, end man først tænker om den klassiske fortælling. Misbrug, ensomhed, personligheds-forandringer og lignende undertekster kan gøre dette kriminalspil til en virkelig interessant forestilling.
Ud over, naturligvis, at handlingen er spændende til det sidste. Også selvom man kender sine klassikere.


Dr. Jekyll og Mr. Hyde (Fromberg)
Alder : 16+ / Voksne
Akter : 2
Varighed : 90 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 6
Antal bøger : 17
Herrer : 7
Damer : 6

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk