9. klasse

Ungdomsspil af Helene Hecquet.

Et indblik i en 9. klasses sociale økosystem, hvor teenagerne skal navigere både eksamener, fester og hinanden. Skrevet af en ung person, som udforsker de komplicerede forhold, teenagere har, lige før folkeskolen ender. Med både seriøsitet og humor finder karaktererne ud af, hvem de er som individer, og vokser som personer.

Da den kloge pige Olivia bliver sat sammen med klassens klovn, Oscar, til eksamen, tror hun, at livet er ovre. Men jo mere de arbejder sammen, jo mere går det op for hende, at han rummer mere end bare den fjollede festabe, hun havde antaget ham for at være - og måske viser det sig, at hun endda kan lære noget fra ham!
Men den åbenbaring må hun nå frem til selv, for hendes venner har deres egne problemer at slås med. Om det er drama mellem gamle venner, der er vokset fra hinanden, sladder eller angst over, hvad man skal efter 9. klasse, er der meget at se til - specielt med den lede pige, Esther, som ingen kan undgå vreden fra, lige meget om man er hendes ven eller fjende.
Kulminationen på det hele er Esthers fødselsdagsfest, hvor ikke alle er inviteret. Får Rose endelig sagt fra over for den dominerende Esther? Og hvad sker der, da Alberte kommer lidt for tæt på Esthers ekskæreste, Valdemar?

Stykket har gode muligheder for karakterarbejde og giver mulighed for både minimal eller maksimal sceneopsætning. Et godt valg til enhver ung skuespiller.


9. klasse
Alder : 13-15 / 16+
Medvirkende : 15
Akter : 1
Varighed : 60 min.
Musik : Intet
Antal bøger : 20

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk