Hus forbi

Debatstykke af Jan Værum.

En barsk og rørende forestilling om hjemløse børn i slutningen af 1800-tallet og om nutidens børn og unge.
"The Orphan Train" hjalp i perioden 1854-1929 cirka 200.000 amerikanske gadebørn fra de store byer i øst som New York og Philadelphia. Børnene fik chancen for en ny start ved at rejse vestpå med "The Orphan Train" til nye familier i nye hjem. Mange af disse børn levede ikke alene et hårdt og utrygt liv som forældreløse på gaden, men var også misbrugere.
Disse historiske begivenheder har inspireret til forestillingen Hus forbi, der er fyldt med skeletter i skabet, hemmeligheder, der ikke må afsløres samt usikkerheden ved at skulle forlade et utrygt miljø uden fremtidshåb og erstatte det med et utrygt miljø med fremtidshåb.
Derudover forholder Hus forbi sig også til nutidens børn og unge og deres afhængigheder af teknologi. Stykket er skrevet til 13 børn og unge, men det er muligt at tilrette rolleantallet, så det passer den enkelte skoleklasse/teaterhold.
Manuskriptet til Hus forbi indeholder forslag til en række stemningsskabende musiknumre, men de kan udelades og er blot medtaget som forslag til inspiration.


HUSK! At indberette musikken til KODA.

Hus forbi
Alder : 13-15
Medvirkende : 10 - 20
Akter : 1
Varighed : 50 min.
Musik : Lidt
Dekorationer : 1
Antal bøger : 18

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Sang
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk