Mordet i Julstrup

Julespil af Brian Møenholt.

På plejehjemmet i Julstrup føler beboerne ikke længere, der er nogen grund til at holde jul. Der er alligevel ingen, der kommer og besøger dem. Og når man ikke kan være sammen med dem, man holder af i julen, kan man lige så godt springe julen over. Den stemning spreder sig til loftet, hvor nisserne holder til. En nissedreng fornemmer, at noget er dødt og går helt i chok. Og da de andre nisser ikke tør se efter, hvad der er sket, tilkalder de nissedetektiverne, som straks går i gang med eftersøgningen. De finder flere spor, som desværre ikke har noget med det hele at gøre.
Nede hos de ældre borgere bliver stemningen forværret, da Helges datter oplyser sin far om, at de ikke får tid til at besøge ham i julen. Han bliver vred og ked af det og går ind til sig selv. De to damer, Ellen og Gerda, bliver revet med af den dårlige stemning og bliver lige så vrede og kede af det som Helge. Selv postbuddet bliver ramt og overvejer at flytte ind på hjemmet med det samme.
En nissepige ønsker brændende at gøre noget ved situationen. Hun vil hjælpe detektiverne med at opklare sagen, men nissemor og nissefar vil ikke lade hende forlade loftet. De mener, at detektiverne har mere styr på opklaringssager, så de forbyder hende at gå nogle steder. Hun hører dog ikke efter og går ned til de ældre for at lede efter spor. Hun finder hurtigt ud af, at det er Helges dårlige humør, der er ved at slå hele julestemningen ihjel. Hun beslutter sig for at tale med ham, selvom det ikke er noget, nisser normalt gør. Hun får efter noget tid overtalt Helge til at tage kontakt til sin datter for at spørge, om han må komme hjem til dem og holde jul. Det må han selvfølgelig, og det giver ham julestemningen tilbage, og hele stemningen på hjemmet vender. Detektiverne bliver lidt kede af, at det ikke var dem, der opklarede sagen, men nissepigen forklarer dem, at de indirekte var skyld i sagens opklaring ved at inspirere hende til at lege detektiv. Det hjælper på deres humør, og så er alle klar til at holde jul.

Mordet i Julstrup
Alder : 10-12 / 13-15
Medvirkende : 12 - 20
Varighed : 60 min.
Musik : Musical
Dekorationer : 4
Antal bøger : 15
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 550 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk