Det skete i de dage

Julespil af Anders Bo Thorsted.

Det gode, gamle juleevangelium om Josef og Marias rejse til Betlehem og Jesu fødsel. Det lyder måske lidt kedeligt og ordinært, men fortællingen er fortalt på en ny og morsom måde. Der er skruet op for humoren på flere planer, så stykket er sjovt for både børn og voksne. Derudover er der blevet tilsat en masse kendte julesange og salmer, så det er let at gå til, også hvad sang og musik angår.
Stykket varer ca. 35 minutter og udmærker sig ved, at alle deltager hele tiden. Er man ikke på scenen med replikker, så synger man med i koret! Det er oplagt for mellemtrinsklasser, men også både indskoling, udskoling, en SFO eller et dramahold kan får en masse sjov ud af at opføre dette stykke.
Der er 22 replikhavende rolle samt alle de statistroller (byfolk, dyr mv.), man ønsker sig. Kun én rolle (Maria) skal være en pige, og kun fem roller skal være drenge (Josef, Gabriel og de 3 vise mænd). Resten kan spilles af begge køn (navnene skal blot tilrettes) - ja, selv de 3 vise mænd og Gabriel kunne man få en masse sjov ud af at lade piger spille! Stykkets længde og de mange roller gør, at der ikke er ret mange store roller, derfor kan man på rimelig kort tid blive klar til at opføre det. Da mange af rollerne kun er med i en enkelt scene, kan man nemt spille mere end en rolle, hvis det er nødvendigt.

Det skete i de dage
Alder : 7-9 / 10-12
Medvirkende : 20 - 50
Akter : 1
Varighed : 35 min.
Musik : Lidt
Dekorationer : 1
Antal bøger : 25

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 500 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Sang
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk