Vikinge-Træl

Vikingespil af Danny Bruslund.

En købmand kommer forbi en vikingelandsby. Han medbringer bla. en træl, som høvdingens datter Freydis håber, hendes far vil købe, for så slipper hun jo for at arbejde så meget.
Trællen bliver behandlet som et dyr og får hverken vand eller mad, hvilket Freydis og hendes veninde Dotta synes er synd for ham. De giver ham vand og senere om natten giver Freydis ham også noget at spise. På samme tid angribes de af to norske vikinger, der bortfører Freydis. Trællen Armod følger efter dem.
Da landsbyen opdager, at både trællen Armod og Freydis er væk, er ingen i tvivl om, at det er trællen, der har bortført hende, og der indledes en jagt på dem. De finder Freydis bevidstløs, men dog i live. Høvdingen beordrer Armod halshugget her og nu for at stikke af og bortføre høvdingens datter. Lige meget hvor meget han prøver at forklare, lytter ingen til ham.
Bliver trællen Armod halshugget? Overlever Freydis, og hvad sker der efterfølgende?
Stykket fortæller en god historie om livet i vikingetiden. Om gamle kloge mænd og koner og en smed, der er ekspert i tandudtrækning, om trælles hårde og brutale liv, om hvor tilfældigt man kunne ende som træl og om igen at blive ”frigjort”.
Kan spilles af en hel skoleklasse, da man kan tilføje så mange vikinger, som man ønsker.

Vikinge-Træl
Alder : 10-12 / 13-15
Medvirkende : 10 - 20
Akter : 2
Varighed : 75 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 15

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk