Da julemandens kane blev væk

Jule-komedie af Danny Bruslund.

Julemanden sender et brev til kongen og dronningen på slottet.
Julemandens kane er blevet væk, og hvis den ikke findes inden juleaften, kan han ikke komme ud med gaver til alle børn juleaften. Derfor beder han kongen og hans familie om hjælp til at finde kanen igen.
Den gamle konge er plaget af slidgigt i knæene og må blive hjemme. I stedet sender han sine børn, prinsen og prinsessen. De bevæger sig nu ud på en lang rejse til Julemandens land. Julemanden bor i Nisselandet, men hvor ligger Nisselandet egentligt?
Prinsen og rinsessen begiver sig mod nord – de møder mange forskellige på deres vej – Skovnisser, alfer, levende egetræer, en fløjtende bjørn og et syngende æsel. Alle viser de vejen for prinsen og prinsessen.
Da de når Nisselandet, er Julemanden taget til Påskeøen for at lede efter kanen der. Rensdyret Rudolf fortæller, at Julemanden altid holder ferie på Påskeøen efter december måned, så måske har han glemt den der. Men lige meget hvad, så er og bliver kanen væk. Til sidst opgiver de alle sammen. Selv Julemanden må indse, at de ikke når det i år.
Men prinsen vil noget andet, og da de endelig finder kanen, viser det sig, at have noget med ”den globale opvarmning” at gøre.
Stykket egner sig fint til en hel skoleklasse eller 2, da man kan have så mange vagter, skovnisser, alfer, træer, som man ønsker.

Da julemandens kane blev væk
Alder : 10-12 / 7-9
Medvirkende : 16 - 25
Varighed : 60 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 2
Antal bøger : 20

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 550 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk