Mon det overhovedet bliver jul i år

Jule-komedie af Hanne Lynge Jensen.

Lizette, som selv er oversporty, har et center for fitness og harmoni med wellnes og skønhedsafdeling. Her har hun ansat en Ole Henriksen-lignede mand, Pierre, hos hvem hendes dullede søster er i lære som kosmetolog. Og en terapidel, hvor en overpædagogisk terapeut, Lonee, arbejder. Hun har hang til litteratur… især den, hun selv har skrevet og nu forhandler…og tror, hun kan løse alle problemer.
Mor og far har meldt sig selv og børnene til et kursus om kost, krop og kosmos. Desværre har kurset været så overtegnet, at de kun kunne få plads hen over julen. Her plejer centeret ellers at være lukket, men i år har det altså åbent.
Mor, som er fortaler for kurset, er meget optaget af det, mens far og især børnene synes, det er træls, at det går ud over julen. Men mor har haft så travlt, og derfor synes far, at han vil bakke hende op. Sammen har far og børnene dog en plan om at være så effektive, at de når deres mål inden den 24. december.
Nissefamilien plejer at have lager i bygningen, da den normalt står tom alligevel i julen. Inden de opdager, at der stadig kører kursus, er de allerede viklet ind i begivenhederne. Nissemor overvejer nummerologi, og Nissefar finder ud af, at hans BMI er for højt. Snart er de langt inde i sundhedssnakken og i gang med en lyn-fitnesskur og personlighedsudvikling. De har glemt alt om gaver og deadlines for udbringning… og uden gaver og nisser bliver der ingen jul.
Det hele spidser til, for tiden går, og julen nærmer sig. Menneskebørnene og nissebørnene sig for at gøre noget ved tingenes tilstand... Heldigvis får de hjælp af den juleglade rengøringskone, som viser sig at være den eneste velfungerende voksne på matriklen.

Mon det overhovedet bliver jul i år
Alder : 13-15
Medvirkende : 20
Varighed : 90 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 20

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 500 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk