All Shook Up

ungdoms-musical af Joe Dipietro. Musik:Elvis Presley. Oversætter:Pierre Westerdahl.

En rigtig amerikansk 50'er-musical spækket med fede Elvis-numre.
Med en stemning af James Dean, Grease og Footloose, bliver vi hensat til sommeren 1955 i en lille, støvet den-har-jeg-aldrig-nogensinde-hørt-om by i midtvesten.

Medvirkende: 10 faste roller + kor + statister

1. akt

Den omrejsende og guitarspillende motorcykelfyr, Chad, bliver løsladt fra en uges ophold i et fængsel for at have bedåret kvinder og sat byen på den anden ende.

I en nærliggende lille by, går den lokale mekaniker-pige, Natalie og drømmer om kærlighed og eventyr. Hun overser fuldstændig, at hendes bedste ven, Dennis, er hemmeligt forelsket i hende.

I Sylvia's (den lokale bæverding), er stemningen trykket og hele byen er med på "Heartbreak Hotel". Natalies far stemmer i (han er enkemand), men bliver afbrud af lyden fra Chads motorcykel.
Kværnen er i stykker - og han bliver introduceret til Natalie, som er solgt med det samme. "One Night With You". Hun lover at fikse motorcyklen.

Chad spørger til underholdningen i byen - og får at vide, at ALT er forbudt. Borgmesteren har opstillet et fast regelsæt: Ingen høj musik, ingen anstødende opførsel!
Chad er rystet og lover at bringe lidt liv i byen. Han lægger sin hånd på byens ødelagte jukebox, som straks virker igen. ("C'mon Everybody").

Da Chad følger med Natalie til værkstedet, ankommer byens borgmester, Matilda og sheriffen, Earl. Matilda standser med det samme de syngende og dansende borgere - og styrter ud for at finde og stoppe djævelen (Chad).
Så snart hun er gået, får hendes undertrykte søn øje på Sylvias datter, Lorraine. Dean er hvid, Lorraine er sort, og dermed er der åbnet for race-problematikken.

I mellemtiden roder Natalie med Chads cykel - og hun fortæller ham om sine drømme om de åbne landeveje og højt til himmelen. Han siger, hun skal følge sit hjerte ("Follow That Dream").

Efter Chad er gået, iklæder Natalie sig sin eneste kjole i et forsøg på at virke mere feminin - en gammel sag, som hun bruge til at rense motorer med.
Dennis løber ind i hende og forsøger at fortælle hende om sine følelser, da Chad igen dukker op. Chad har slet ikke øje for Natalie, men beder Dennis om at blive sin makker. Dennis er begejstret.

Pludselig dukker den smukke og intelektuelle Sandra op - og Chad falder for hende med det samme. ("One Night With You"--reprise).
Sandra bestyrer det lokale museum og er oprørt over det lave kulturelle nivea i byen. Chad forsøger at sweet-talke hende, men hun er imun overfor hans tilnærmelser ("Teddy Bear/Hound Dog").

Senere på dagen hos "Sylvias", snakker Natalies far og Sylvia om holdningsskiftet i byen, siden Chad dukkede op. Natalie dukker op i sin olieplettede kjole, og Lorraine giver hende en af sine egne, flotte kjoler.
Herefter skynder Natalie sin ud for at gøre indtryk på Chad. Både Sylvia og Natalies far bliver enige om, at det på nogle tidspunkter i livet er bedre at være alene.

Så kommer Sandra ind - og Natalies far er solgt med det samme ("One Night With You"--reprise).
Han er for genert til at snakke med hende, så han skynder sig ud.

Dean kommer ind for at fortælle Lorraine, at han synes, hun er smuk. Følelserne er gengældte, og hun prøver at lære ham at danse ("That's All Right").
Men Sylvia afbryder og insisterer på, at det er en dårlig idé med de to - og Dean stikker af.
Dean venter herefter på sin mor (borgmesteren Matilda) ved bussen, hvor hun vil sende ham tilbage på militærakademiet. Lorraine er fulgt efter ham - og han fortæller hende den dårlige nyhed og at de må skilles.
Håbløst forelskede, beslutter de to sig for at stikke af sammen.("It's Now Or Never").

Både Natalies far og Chad forfølger Sandra, men hun er ikke interesseret. Dennis Møder Natalie på gaden og viser hende sin nye jagt-hat (a la Elmer Fjot), som får ham til at føle sig som "en af drengene".
Natalie får en lys idé og hugger hatten. Alene igen klæder hun om til læder-outfit og smører olie i ansigtet som skæg - og ligner nu en mandlig motorbiker. ("Love Me Tender") i et forsøg på at komme tættere på Chad.

Chad er desparat over Sandras afvisning, og Dennis foreslår ham at give hende et Shakespeare digt. Natalie dukker nu op som Ed i sit nye outfit ("Blue Suede Shoes"). Chad synes, Ed er cool og beder ham/hende om at være sin nye makker. En skuffet Dennis forlader scenen, og Chad overtaler Ed til at overbringe sit Shakespearedigt til Sandra.
Natalies far møder herefter Chad og fortæller ham om sin ulykkelige kærlighed. Chad giver et par gode råd til den ulykkelige mand, som indebærer en ny, cool stil ("Don't Be Cruel").

Ed giver Sandra digtet - og hun bliver så berørt, at hun drages mod den lidt mærkelige unge mand ("One Night With You"--reprise). Ed forsøger at stikke af, men Ed Sandra gør sit bedste for at forføre ham ("Let Yourself Go").

Da solen går ned, er Matilda rystet over byens moralske forfald og forsøger at få folk tilbage på sporet. Hun møder et kyssende ungt på og finder til sin bestyrtelse ud af, at de er hendes egen søn, der kysser Lorraine.
Dean trodser for første gang sin mor, og han og Lorraine stikker af ud i natten. Matilda beslutter sig for at smide Chad i brummen, og hun og sheriffen begiver sig ud for at lede efter Dean.
Ed fortæller Chad, at han skal gemme sig i den gamle tivoli-park udenfor byen, hvis han vil undgå fængslet.

Natalies far (nu i ny, cool stil) møder Sylvia, der synes, han er tosset i at forelske sig i Sandra. Han mener til gengæld, hun er blevet gammel og bitter og giver hende et overraskende kys, som vækker nogle følelser i hende.

Snart er alle i byen på vej ud til det gamle tivoli i jagten på en forelskelse ("Can't Help Falling In Love").


2. akt.

Rundt omkring i det gamle tivoli er folk rastløse og forvirrede ("All Shook Up"). Dennies møder Natalie, som endnu er klædt ud som Ed. Og Dennis fortæller hende (Dennis er klar over forklædningen), at han synes, Chad behandler hende skidt ("It Hurts Me"). Men Natalie har kun øje for Chad.
Hun får en idé og overbeviser Chad om, at han skal lære hende/ham at forføre en kvinde ("A Little Less Conversation"), men i processen kommer Ed til at kysse Chad.
Chad er overrumplet - og Ed stikker af, da hendes far kommer.
Chad genvinder sin macho-fatning ("Power Of My Love"), da han finder ud af, at både han og Natalies far er forelskede i Sandra.

Sandra kommer ind ledende efter Ed.
Natalies far bekender sine følelser, men Sandra genkender ham knap, så han forlader dem. Ed kommer ind igen og overtaler Sandra til at lade ham være alene med Chad. Chad vil slå Ed, men kan ikke - og finder ud af, at han har følelser for ham/hende (I Don't Want To").

I en anden del af parken ankommer borgmesteren med den altid stille sherif, Earl. Hun vil finde Chad ("Devil In Disguise").

Natalies far er knækket og møder Sylvia, nu iklædt det stiveste puds. Hun bekender sine nyfundne følelser for ham ("There's Always Me"), men han kan ikke håndtere situationen og stikker af.
Et andet setd planlægger Dean og Lorraine at tage morgentoget væk, men de render ind i Chad, som overbeviser dem om at blive og kæmpe for deres rettigheder og kærlighed ("If I Can Dream").

I midten af parken har Matilda samlet en folkemængde for at finde sin søn og arrestere Chad. Her dukker både Chad, Dean og Lorraine op - og den sidste konfrontation tager fart.

Vil kærligheden sejre? ("Fools Fall In Love") Forestillingen afsluttes under alle omstændigheder med ("Burning Love").

Listen med Elvis-numre er lang. Se den på www.theatricalrights.com/show/all-shook-up


Lyt til musikken Lyt til musikken


NB! Der skal søges særskilt om rettigheder til dette stykke.
Klik her for at udfylde en brugsretsansøgning

All Shook Up
Alder : 16+ / 13-15
Medvirkende : 15 - 30
Varighed : 120 min.
Musik : Musical
Antal bøger : 20
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 1100 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 2000 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk