Rottereden

Ungdomsspil af Don Falch.

I 1930’ernes Brooklyn, New York, har en gruppe forældreløse drenge og piger fundet sammen i en tyvebande, som de kalder Rotterne. Deres skjulested er en nedlagt fabrik, som de meget passende kalder for Rottereden.
Da Rotterne flygter efter et mislykket tricktyveri i et bageri, følger bagermesterens 17-årige plejesøn Mike efter dem til deres skjulested. Rotterne opdager ham og tager ham til fange. Det viser sig dog hurtigt, at de har meget til fælles, og Mike får lov at gå, hvis han lover at holde Rottereden hemmelig.
Den 16-årige pige Renata er Rotternes leder, og hun har hidtil formået at få Rotterne uskadte igennem deres hårde tilværelse, men hun drømmer om et bedre liv for dem alle. Hun vil have Rotterne ud af den farlige storby, hvor gangsterne har kronede dage. Renata vil ikke have noget med gangsterne at gøre. Rotterne stjæler kun, fordi de er nødt til det.
Brooklyn plages af den lokale gangsterboss Don Roberto og hans gangstere. Don Roberto kræver penge af butiksejerne for ”beskyttelse”. Da Mikes plejefar nægter at betale, bliver han skudt.
Mike er dermed pludselig alene i verden og sværger hævn over gangsterne. Han bliver gangster for at komme tæt på gangsterbossen Don Roberto, så han kan skyde ham med bagermesterens efterladte revolver.
Renatas lillebror, Gino, overtaler Rotterne til at gå bag Renatas ryg og stjæle en af gangsternes biler, så de kan flygte i den. Han regner med, at Renata vil blive glad, når først hun ser bilen. Biltyveriet mislykkes, og Gino og resten af Rotterne bliver taget til fange af gangsterne.
Mike befrier Gino, og sammen med Renata planlægger de at få resten af Rotterne ud af Don Robertos kløer.
Rottereden
Alder : 13-15
Medvirkende : 25 - 50
Akter : 2
Varighed : 90 min.
Musik : Intet
Antal bøger : 30

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk