Jul på Lykkevej 6

Julekomedie af Hanne Lynge Jensen.

En familie, far, mor og 3 børn (Anna 9 år, Bodil 13 år og i puberteten, Anton 11 år) køber et gammelt hus, hvor der bor en nissefamilie, nissefar, nissemor og 2 nissebørn (sønnen Tulle og datteren Julle).
Huset på Lykkevej 6 har stået så længe til salg, at ingen af de to nissebørn nogensinde har set et menneske. Men nu er det lykkedes den veltalende ejendomsmægler at få huset solgt som et håndværkertilbud. Familien er klar til at flytte ind, men hvad med nisserne? De bor der jo også? Situationen bliver da heller ikke bedre af, at Bedste beslutter at give sin søn og hans familie en håndsrækning med indretningen og derfor med held melder familien til “Boligservice”. Det medfører, at en meget kreativ designer og dennes handymand-håndværker, kaldet Handy, indfinder sig og tager fat på at shine huset op. Ved den lejlighed tømmes huset for gamle ting og sager, bl.a. nissefars store juletryllebog. Hvordan skal nisserne nu få lavet gaver? Og hvad er jul uden hjemlig hygge?
Kort sagt: bliver det overhovedet jul i år på Lykkevej 6?
Da det hele ser sortest ud, viser hjælpen sig fra en uventet side. Der er nemlig pludselig både amoriner og nisserier i luften fra en uventet kant. Handy viser sig nemlig at have nisseblod langt ude i familien og har derfor gemt nissetryllebogen. Den bruger han til at trylle diverse ting frem i stedet for at bakse med at save og male, det går jo også noget hurtigere med trylleri. Nissebørnene får nys om dette og overtaler ham til at samarbejde, så det kan blive jul. Julen er jo hjerternes fest, og derfor hjælper nissefar til gengæld Handy med at vinde indretningsarkitektens hjerte.

Jul på Lykkevej 6
Alder : 10-12
Medvirkende : 13 - 25
Akter : 1
Varighed : 45 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 20

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 500 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk