Sådan tæmmer man en trold

Lystspil af Shakespeare. Bearbejder:Anne Brodin.

Kan spilles af 11 spillere, men der er 30 roller.
Forspillet minder om ”Jeppe på Bjerget”. Både Holberg og Shakespeare har hentet ideen hos den romerske digter Plautus. Den fulde keddelflikker Tud bliver smidt ud af kroen, fordi han ikke kan betale. Han falder i søvn på stedet.
En greve kommer forbi med sine jægere, og de morer sig med at give den sovende mand fint tøj på. En af grevens pager må trække i dametøj. Så vækker de keddelflikkeren og bilder ham ind, at han er greve, og pagen er hans grevinde.
Den fulde ”greve” gør straks kur til sin ”grevinde”, men jagtselskabet overtaler ham til at gå med i ”Globe”, Shakespeares nye teater.
De får pladser på scenen - der sad de fornemme tit - og dronning Elizabeth og hendes følge kommer op gennem salen og tager plads overfor.
Nu ser de historien om den yndige Bianca, der ikke kan blive gift med en af sine mange bejlere, før hendes ældre søster, den arrige Katarina, er afsat. Det bliver hun så til super-mandschauvinisten Petrucio, der ta’r hende for pengenes skyld. Han gør alt for at tæmme Katarina - men hvem er det egentlig, der bliver tæmmet til sidst?
Forestillingen bliver til totalteater, når både dronningen og de andre tilskuere på scenen blander sig med bifald og kritik.
Hvis I faldt for filmen ”Shakespeare in Love”, skal I prøve at spille ”Sådan tæmmer man en trold”.
Stykket bliver sjovest, hvis de fleste af de medvirkende spiller mere end en rolle.

Sådan tæmmer man en trold
Alder : Voksne / 16+
Medvirkende : 11 - 30
Akter : 4
Varighed : 75 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 20
Herrer : 9
Damer : 2

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 550 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk