South Side

ungdoms-musical af Tina Buchholtz.

Historien er et ægte Romeo og Julie-drama, og musicalen er inspireret af Bernsteins og Stephen Sondheims West Side Story. Her er plads til humor, glæde, sorg og store følelser.
Vi befinder os i en mellemstor by i Danmark. I den sydlige del af byen er et boligkvarter opdelt i to skarpt adskilte grupper: ULVENE og ØRNENE. Der er en konstant strid omkring territorium - hvem må gå hvor og med hvem, for man blander sig selvfølgelig ikke med hinanden. Man skændes ofte om retten til at besøge kvarterets grillbar - som er samlingsstedet for de unge, og i gården bag grillen bliver der udkæmpet større eller mindre kampe om magten.
Skæbnen vil, at to unge - Anne og Aiko fra hver sin gruppe - forelsker sig.
De synger sangen ”Det sidste skridt”, hvor de ville ønske, at det var let at række hånden ud og glemme alle forskelle. Det får kampen til at blusse yderligere op, og der opstår interne stridigheder i begge lejre. Annes bror Mathias er leder af Ulvene. Han og Aikos bror Karno - lederen af Ørnene - kommer i nærkamp. Karno trækker en kniv, og Aiko vil redde Mathias, men kommer til at skubbe ham for hårdt, så han falder og slår hovedet på et stillads. Han dør på vej til hospitalet.
Lærke - veninde til Anne - vil hjælpe de forelskede, men føler sig tilsidesat og bilder Aiko ind, at Anne vil flytte, men at hun vil se ham en sidste gang. Aiko styrter hen til grillbaren, men det er to fra Ulvene, der venter.
Louise - Mathias’ kæreste - vil slå ham ihjel men Laurits - Mathias’ bedste ven - stopper hende i sidste øjeblik. Aiko bliver kun såret. De mødes alle fra begge bander i chok og sorg til begravelsen af Mathias. “Var det nødvendigt - var det det værd?” synger Anne, og alle stemmer i, mens kisten bæres ud af både Ulve og Ørne.
Musicalen indeholder 10 forskellige sange/musikstykker, der spænder fra store ballader over rap og stomp til rock og swing.

South Side
Alder : 13-15 / 16+
Medvirkende : 20
Varighed : 60 min.
Musik : Musical
Dekorationer : 1
Antal bøger : 20
Bipersoner : Ja
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk