Skotteøen

Crazy-komedie af Knud Erik Meyer Ibsen.

Klassens dramalærer er blevet sendt på ferie, så eleverne har selv måttet øve årets skoleforestilling, Stevensons gamle sørøverklassiker.
”Skotteøen” kunne have været stykket, der viser, at eleverne kan selv – men nej… Alt går galt! Instruktøren Kit er lettere ordblind og sender drengen Jim på jagt efter skotter sammen med doktor Livesey og den etbenede pirat John Silver. Men det bliver en lang kamp overhovedet at nå til Skotteøen.
Signe, der er forestillingens fortæller, taber sine papirer og får dem samlet forkert, så kaptajnen dør, inden han får fortalt Jim om skotten… Der må en feberredning til, så publikum ikke opdager fejlen, og det går helt godt, indtil Christoffer holder John Silver op og hugger hans træben og laver en såkaldt piratkopi for åbent tæppe: Christoffer vil nemlig være John Silver, det havde dramalæreren selv lovet…
Tina styrer bølgerekvisitten, men bliver konstant søsyg, alligevel lykkes det at styre ”Hispaniola” mod Skotteøen, hvor der venter besætningen en uhyggelig modtagelse af mænd i kilt – og en enkelt i kittel.
Skotterne er nemlig utrolig fornærede - og det viser sig at være meget heldigt, da sikringerne pludselig springer, for som Kit siger: For at understrege skotternes nærighed sparer vi nu på strømmen og spiller i mørke… (i hvert fald indtil Niels og Camilla får klodset deres cykler op på scenen og trådt i pedalerne, så resten af stykket kan spilles i skæret fra dynamolygterne).
Skotteøen byder på masser af skøre indfald og gags, der nok skal få latteren frem i selv den mørkeste aula.

Skotteøen
Alder : 13-15 / 10-12
Medvirkende : 15 - 25
Varighed : 60 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 20

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 550 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk