Anne Frank

Musical af Jørgen Hartung Nielsen.

Anne Franks dagbog har bevæget masser af mennesker over hele verden. Den er udkommet på 55 sprog, den er blevet dramatiseret og filmatiseret. Og selvom dagbogen er over 50 år gammel, har den stadig noget at fortælle os i dag. Det er en historie, som aldrig må glemmes. Anne Franks dagbog er blevet et symbol på mordet på omkring 6 mio. jøder. Når den virker så stærkt på os, som den gør, er grunden den, at vi kan identificere os med personerne. Det kniber straks mere, når det gælder 6 mio.
Dagbogen ryster os, griber os, morer os. Den er skrevet med en sådan indlevelse og psykologisk forståelse, at man må forundres over, at en 13-14 årig pige kunne formulere sig sådan. Det har da heller ikke skortet på fornægtelse af dens ægthed. Tyske nynazister såede tvivl om bogens ægthed; men hvad kunne man vel vente andet?
I denne musicaludgave har Jørgen Hartung Nielsen benyttet dagbogen som grundmateriale, og han forsøger at være så tro imod den, som det er muligt. Men der er også benyttet andre kilder: bl.a. interviews med Otto Frank, en biografi af Carol Ann Lee: “Roser på jorden, en biografi om Anne Frank”, “Anne Frank, historien bag dagbogen”, samt en tv-udsendelse om hende med interviews af personer, der kendte familien.
Anne Franks dagbog har alle muligheder for at blive en god forestilling. Midt i alvoren er der også blevet plads til både humor og romantik.

Anne Frank
Alder : 13-15
Medvirkende : 18 - 25
Varighed : 90 min.
Musik : Musical
Dekorationer : 1
Antal bøger : 22
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 800 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk