Jeg er da ligeglad

Skolekomedie af Henning Lindberg.

Vi er i Ahlida - et historisk land med eventyrpræg. Det er et dejligt land med fred og idyl, men to af borgerne tænker kun på sig selv. De er tilmed naboer og kan ikke udstå synet af hinanden. Spørger folk dem om hjælp, er standardsvaret: “Jeg er da ligeglad!”
Det svar hører således både munken, der beder om penge - Viola, der beder om hjælp til at slukke branden i sit hus - og købmanden, som er blevet overfaldet.
Det bliver til sidst de øvrige borgere for meget, og de lægger en plan, der skal give de to naboer en lærestreg. Planen går ud på, at landet bliver angrebet af nabostaten. Vores to naboer bliver bange, og søger skiftevis hjælp hos alle dem, de tidligere selv har afvist at hjælpe - men bliver selv afvist.
Til sidst afslører borgerne selv komplottet - men har det hjulpet?
Her bliver der på en skæg måde trukket paralleller og gjort op med mange af de ting, vi kender fra vores egen hverdag. Og hverken spillere eller publikum vil være i tvivl om budskabet, men der er masser af sjove replikker og scener, så det alligevel bliver til en rigtig komedie.

Jeg er da ligeglad
Alder : 10-12 / 13-15
Medvirkende : 13
Varighed : 60 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 20
Bipersoner : Ja

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 500 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk