Den eventyrlige computer

Skolekomedie af Ove Vith.

Ole og Lise sidder og leger med en computer. Ole vil vise Lise lidt om internettet, men kommer til at trykke på en forkert tast. Computeren bliver herved selvstændig og er nu en slags historiefremviser. Den spørger, hvad de kunne tænke sig at se.
Børnene beslutter sig for at se skolen for 100 år siden. Straks er vi tilbage i en gammeldags skolestue med morgensang, spanskrør, og hvad dertil hører. Vi ser et lille optrin med stram undervisning, brug af spanskrøret etc. Det falder ikke helt i børnenes smag, og de beslutter sig for i stedet at føres 100 år frem i tiden.
Nu møder vi en klasse, hvor eleverne er halvt mennesker halvt robotter. De har alle indbygget en processor, som kan hjælpe dem med indlæringen. Deres bevægelser er også som robotters. Med på skemaet er bl.a. meditation.
Hvad der er lige så slemt er, at kloden på de 100 år er blevet så forurenet, at solens stråler ikke når ned til jorden. Der hersker derfor en mørk og dyster stemning.
Børnene vender tilbage til computeren, som igen spørger, hvor de vil hen. Denne gang beslutter de sig for at blive, hvor de er, for de har fået stillet nysgerrigheden og er godt tilfredse med tingenes tilstand.

Den eventyrlige computer
Alder : 10-12
Medvirkende : 10 - 22
Akter : 1
Varighed : 40 min.
Musik : Lidt
Dekorationer : 1
Antal bøger : 20

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 500 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Sang
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk