Da der kom liv i pensionistboligerne

Skuespil af Mette Nielsen.

I pensionistboligerne går livet sin vante gang med øllebrød, avislæsning og strikketøj. Sådan har det altid været, og hjemmehjælperen fru Olsen har ikke overskud til nye initiativer pga. for stor arbejdsbyrde.
Blandt beboerne møder vi enken Meta og ægteparret Laurits og Sofie, som hver dag får besøg af deres datter og barnebarn. Datteren er lige så fortravlet som fru Olsen, og der bliver sjældent tid til andet end en omgang ubrugelig small talk i barnesprog.
Da fru Olsen en dag skal varetage to hjemmehjælperes arbejde pga. sygdom, går tingene lidt for stærkt, og hun snubler og brækker benet.
Kommunen har ikke flere ledige hjemmehjælpere, men sender i stedet 3 unge arbejdsløse. De gamle er ret skeptiske ved det første møde, men snart skal det vise sig, at der for alvor kommer liv i kludene! De unge ved nemlig ikke, at gamle ikke kan noget.
De unge får sat nogle aktiviteter i gang, og de gamle kommer selv til at tage aktiv del i deres egen hverdag. Øllebrødspulveret bliver sat på hylden, og de aftaler en udflugt til en burgerbar! Samtidig formidler de unge en kontakt til en ældre enkemand, som bliver temmelig interesseret i Meta... Og så sker det - Laurits og Sofies datter kommer på besøg og er dybt forarget. Samtidig kommer fru Olsen på visit, og hun bryder sig bestemt heller ikke om, hvad der er sket. Men de gamle har fået modet tilbage og meddeler, at sådan vil tingene se ud fremover.

Da der kom liv i pensionistboligerne
Alder : 13-15
Medvirkende : 11
Akter : 1
Varighed : 50 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 15
Herrer : 5
Damer : 6

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 500 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk