Nisseløjer i den gamle kro

Julemusical af Jørgen Hartung Nielsen og John Hartung Nielsen.

I Niels Kromands hyggelige krostue er der julestemning. Imens man venter på postvognen, er der tid til en sludder og en lille opstrammer, for vejret er bidende.
Alle bliver glade, da Jens Post dukker op, men det viser sig, at juleposten bringer dårlige tidender til kroen.
Niels Kromands bror i Amerika er død. Han havde lånt Niels penge til kroen, og nu melder hans søn og arving, Mikkel, sin ankomst for at inddrive gælden.
Niels bor på kroen sammen med sin kone, sin datter, Jette, og den søde stuepige Jørgine. De er bestemt ikke i julehumør, men det er nisserne til gengæld. Nissebørnene er julekåde, og det er naturligvis nissefar, der må stå for skud.
Da Jette en sen nat møder nissebørnene, bliver de gode venner. Nisserne er vilde efter at komme i gang med sæsonens nissedrilleri, og de lover Jette at hjælpe, hvor de kan.
De tager med Jette i skole, og vi oplever nu en skoletime år 1850. Her underviser den sure Jacob Degn, og ham tager nisserne sig kærligt af!
Da dagen endelig oprinder, hvor Mikkel kommer for at gøre regnskabet op, er nisserne selvfølgelig også til stede. Mikkel sner inde på kroen - og nisserne går i aktion!
Men også stuepigen Jørgine viser sig at have ben i næsen, og ved fælles hjælp får de Mikkel kureret nok så grundigt. Faktisk så grundigt, at Mikkel bliver et attraktivt parti...
Der er skægge dekorationsmuligheder, gode sange og rigtig hyggelig julestemning i denne forestilling, som kan spilles af børn i flere aldersgrupper.
Kan evt. spilles af børn og voksne i fællesskab.

Lyt til musikken Lyt til musikken

Nisseløjer i den gamle kro
Alder : 13-15 / 10-12
Medvirkende : 25 - 35
Varighed : 75 min.
Musik : Musical
Dekorationer : 3
Antal bøger : 30
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
CD
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk