Perker, skrid hjem!

ungdoms-musical af Jørgen Hartung Nielsen.

Ahmet er en 16-årig tyrkisk dreng, som bor med sin familie i en almindelig dansk by.
Da den lokale bande Djævlene smadrer faderens butik, mødes Ahmet og Tina. Tina tager afstand fra kammeraternes racisme, og hun bliver forelsket i Ahmet. Herefter går Ahmet og Tina en hverdag i møde med kultursammenstød, sociale barrierer og konfrontationer, og såvel deres respektive familier som kammeraterne viser sig fra nye, ofte ubehagelige, sider.
Begivenhederne kulminerer, da Tina giver op og vil tage sit eget liv i den nedlagte fabriksbygning, hvor hun og Ahmet plejede at mødes. Her samles parterne til det endelige opgør, og der er sat vand over til blodbad. Det tvinger kammeraterne til at vælge - og denne gang drejer det sig ikke om at vælge side, men om at vælge sin egen opfattelse.
Stykket afsluttes af et smukt optrin, hvor alle medvirkende tænder et lys for fred og næstekærlighed og synger finalesangen.
Emnet kommenteres løbende af to personer, Sort og Hvid, som symboliserer hhv. den dårlige og gode samvittighed. De kæder stykket sammen gennem dialoger foran tæppet og skaber kontrast mellem skuespil og virkelighed.

Perker, skrid hjem!
Alder : 13-15 / 10-12
Medvirkende : 15 - 30
Varighed : 60 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 25
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 600 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 550 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk