Julemandskonkurrencen

Julekomedie af Thorbjørn Svendsen.

“Vores allesammens Julemand er blevet syg i sin snehytte på Grønland. Han fik helvedesild, så hytten smeltede. Og uden hytte fik han lungebetændelse. Nu søger vi en julemand og afholder derfor en JULEMANDSKONKURRENCE. Vinderen får et fast job med god løn - og kun få ugers arbejde om året”.
Dette er den skæbnesvangre tekst, der står i avisen, da man finder ud af, at julemanden hverken kommer ud til de søde børn eller i varehuset. Der melder sig 4 ansøgere:
- Den indbildske og herskesyge far, Viggo Sigfredsen, som ifølge sin egen bedste overbevisning er bedre ved børn, end julesneen er hvid!
- Hassan Hansen, en stille, forsagt familiefar, der bliver presset af sin familie, som rummer nogle temmelig overraskende personligheder.
- Moderen i familien Hoffman, der også har sine særpræg! Mor slår en proper næve - oftest på far.
- Dennis, sønnen i familien Jørgensen. Overfrisk ung mand med et særdeles tvivlsomt, men desværre omfangsrigt forråd af vittigheder af egen produktion.
Da dagen for konkurrencen oprinder, skal deltagerne gennemgå forskellige discipliner, som de naturligvis udfører med deres højst personlige præg. Konkurrencen ender - til publikums utvivlsomme overraskelse - med 4 JULEMÆND!
Replikkerne er skægge, lette at lære, og stykket kan indstuderes i grupper.

Julemandskonkurrencen
Alder : 10-12
Medvirkende : 15 - 24
Akter : 5
Varighed : 35 min.
Musik : Lidt
Antal bøger : 20

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 500 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Sang
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk