To mostre og en løve

Skolekomedie af Henning Lindberg.

Zirligt. Enddog temmelig zirligt.
Som talt ud af munden på de to gamle mostre Zilia og Ursula i dette skuespil, som gør op med myter om, at ældre menneskers liv er og skal være kedeligt.
Tværtimod er de føromtalte søstre et levende eksempel på en aktiv, men måske ikke helt normal ældretilværelse, fordi - de har en LØVE i badekarret. Endda en overordentlig rar løve, som hedder Leo. Mostrenes to børnebørn, Adam og Rosa, bliver afleveret om formiddagen af deres stressede og fortravlede mor, som beklager over for børnene, at de skal passes af to kedelige, gamle mostre. Børnene udviser i starten en vis skepsis over for situationen, men den omvendes så snart døren har lukket sig bag moderen; Adam og Rosa hilser på løven Leo, og mostrene foreslår, at de alle leger CIRKUS. Og det går ikke stille for sig... Desværre afbrydes legen af hjemmehjælperen frk. Bang. Og hun tilser med strenge øjne, at mostrenes ældretilværelse afvikles som foreskrevet i reglementerne. Og mostrene adlyder frk. Bang; de er bange for hende og tør ikke sige hende imod. Det bliver Adam og Rosa, som indser, at det er frk. Bang, der bestemmer de to mostres liv, og de får dem til at gøre oprør. Ja, faktisk får de dem til at smide den rystede frk. Bang på porten for altid.
Forestillingen kan spilles af enten børn, voksne og ældre sammen eller voksne eller børn. Cirkusscenerne kan udbygges til at udgøre en større del af forestillingen.

To mostre og en løve
Alder : 7-9 / 10-12
Medvirkende : 14
Akter : 1
Varighed : 60 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 1
Antal bøger : 15

Pris

Lejepris : 600 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 500 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk