G. Rasmouse Montanium

Farce af Knud Erik Meyer Ibsen.

Frit efter Ludvig Holberg.
Vi befinder os på gården “Bjerget” først i 50'erne hos Jeppe og Nille Bjerg. Deres søn, Rasmus Bjerg, vender hjem fra Staterne, hvor han har studeret sig så vidende, at han nu kalder sig G. Rasmouse Montanium.
G. Rasmouse er stor i slaget og håner alle i det lille samfund, hvor udviklingen er gået helt i stå. Men galt går det, da G. Rasmouse begynder at prædike om fjernsyn og hamburgers. Det kan kun være galt - manden er gået fra forstanden. Per Sognefoged bliver tilkaldt, for han har engang været i England og kan endnu nogle gloser fra “Rejsefører for London”. Der udspiller sig en verbal kamp på dansk-engelsk, og selvom Per Sognefoged mest stiller spørgsmål om vejen til Picadilly Circus, er de andre ikke i tvivl om, at det er ham, der har ret!
Det udvikler sig helt grotesk, da Lisbeths forældre nedlægger forbud mod et giftemål med G. Rasmouse, før han indrømmer, at der ikke findes fjernsyn. Per Sognefoged fører an i lynchningen, og da han har brug for at påkalde sig den brede befolknings opmærksomhed, hvilket medie er da mere oplagt at bruge end... fjernsynet!

G. Rasmouse Montanium
Alder : 13-15 / 16+
Medvirkende : 15
Akter : 5
Varighed : 1 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 60
Antal bøger : 20

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 660 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk