Den mystiske brønd

eventyrspil af Henning Bundgaard.

Den unge Prins Gorim fylder 18, og hans fader giver ham et slot i fødselsdagsgave. På slottet er der en hemmelig dør, som ikke må åbnes, for så sker der store ulykker. Men Prins Gorims nysgerrighed er for stor, og en nat tager han nøglen og åbner døren. Der er intet rum - kun et billede af den skønne komtesse Helene. Hun taler til ham og beder ham hjælpe hende væk fra “Glemslens Brønd”, hvor hun er taget til fange. Prins Gorim finder brønden, som han må skaffe vand til, før Helene kan blive fri.
Han kravler ned i brønden og ender i Harakitternes ørken, hvor Harakitterne er ved at uddø pga. tørken. Efter en stor krig mellem Skovkongen og Bjergkongen forskansede Bjergkongen sig med alle vandreserver i bjergene, hvor de nu bevogtes af frostvæsenerne. Harakitterne er samtidig truet af tubaskerne, som spiser dem for at skaffe væske. Harakitterne og Prins Gorim drager nu afsted til Bjergkongens Palads for at forhandle. Det lykkes ikke, og harakitternes leder Habarik bliver taget til fange og kan kun løslades, hvis “Det hellige Guldalter” udleveres.
Nu må delegationen på en farefuld færd til Kogiri-bjergene, for at finde guldalteret i dragens hule - dragen er ikke sådan at spøge med. Men de narrer den og får snart vendt dragens vrede mod Bjergkongen. Dragen ødelægger paladset og frostvæsenerne, så vandet pipler ned i dalen. Som tak for hjælpen får Prins Gorim en magisk sten - og den får han snart brug for, for hans trængsler er ikke forbi endnu... men selvfølgelig får han den skønne Helene til sidst.
Et spændende og fantasifyldt eventyrstykke. Forestillingen kræver en del af kulisser, lys og lyd, men der er udførlige anvisninger i rollehæftet.

Den mystiske brønd
Alder : 10-12
Medvirkende : 25 - 28
Akter : 1
Varighed : 60 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 3
Antal bøger : 30

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 500 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk