Momo

ungdoms-skuespil af Michael Ende. Oversætter:Kirsten Striim.

Den lille Momo er forældreløs og nyligt stukket af fra et børnehjem med usle vilkår.
Hun er flyttet ind i en gammel ruin, der engang var et kæmpe amfiteater i en ikke nærmere bestemt storbys fattigkvarter. Og med hjælp fra sine nye venner får hun indrettet sig godt og hyggeligt.
Momo har den evne, at hun kan lytte. Det vil sige, at hun rent faktisk lytter til folk og ikke bare lader som om, som de fleste af os gør, når nogle begynder at hælde vand ud af ørerne. Hun kan få den mest fåmælte til at tale om sine drømme og føre dem ud i livet. Ved bare at sidde og lytte, kan hun få taleren til at sætte ord på det, han ellers ikke kunne. Og det er faktisk en stor hjælp for mange. Så stor en hjælp, at hun bliver ganske uundværlig for alle beboerne i kvarteret.
Men bedst som alt er godt og rart, dukker de grå herrer op. De er nogle fæle størrelser i grå jakkesæt. De er grå, grå og atter grå.
Og hvad vil de grå herrer så? Jo, de vil stjæle menneskenes tid, og det gør de i stor stil. Vi ved alle, hvor fortravlede og forjagede vi er i vores hverdag. Der er bare ikke timer nok i dagen til at nå det hele. Vi har travlt. Vi har ikke tid. Og det udnytter de grå herrer for egen vinding skyld. Det er kun Momo og hendes to venner Beppo Gadefejer og Gigi Fremmedfører, der kender til dem. De allierer sig derfor med byens børn, der alle er udstyrede med travle forældre, der ikke længere har tid til dem. Men det går så galt så galt, og Momo er snart helt alene i verden mod de grå herrer, der hader hende som pesten, fordi hun er det eneste, de ikke kan få magten over.

Momo
Alder : 13-15 / 16+
Medvirkende : 15 - 30
Akter : 2
Varighed : 60 min.
Musik : Lidt
Dekorationer : 1
Antal bøger : 25
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 800 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Sang
CD
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk