Lyden af Grumpff

ungdoms-komedie af Allan Lund.

Crazy-musical for unge.
“Lyden af Grumpff” handler tilsyneladende om alle de problemer, der opstår, når en gruppe elever skal skrive og opsætte en musical uden hjælp fra deres uansvarlige lærere. Den elev, der skal forestå instruktionen, synes at være den eneste, der føler det store ansvar, og det går ham så meget på, at han - efter et overlagt drab på en nylavet calzone - må i behandling hos psykologen, Bendt-Daage.
Som samtalen udvikler sig, viser det sig, at det måske i højere grad er forvirring over de mange nutidige problemer, der plager den arme instruktør. Der er jo så mange væsentlige emner, man kan skrive om.
Hans manuskriptgruppe har da også fremlagt en del forslag, men ingen af dem er endnu faldet i alles smag, selvom en enkelt af eleverne efter egen tilskyndelse faktisk præsenterer det færdige manuskript til “Bæltet - den gribende beretning om Storebælt før og nu”, indeholdende alt fra barske scener om iltsvind til støttesange for DSB-færgerne.
Instruktøren har selv fået den idé, at der skal skrives om kønsroller, men emnet er efterhånden - i takt med det øgede pres - blevet en tvangstanke, som forfølger ham dag og nat. Problemet bliver ikke mindre af, at en del af psykologens traumatiske barndomsoplevelser pludselig bliver synliggjort i en sådan grad, at hans sekretær forlader ham. Det er lidt vanskeligt at sige, hvem der egentlig har mest brug for behandling, men det er under alle omstændigheder Bendt-Daage, som ved Hypnose-Helga’s ankomst tager konsekvensen af sine åbenbare fejl og mangler og flygter til fremtiden... Er De forvirret nu, skulle De bare læse hele stykket! Hylende morsomt er det, og i et tempo, som sjældent er set mage. Der hører masser af lækker musik til stykket, og sceneopdelingen gør, at man sagtens kan skære i det, uden at ødelægge plottet. Musikken fås på bånd.

Lyden af Grumpff
Alder : 13-15 / 16+
Medvirkende : 18 - 22
Akter : 1
Varighed : 120 min.
Musik : Musical
Antal bøger : 30
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 650 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk