Jukebox

Musical af Gitte D. Molbæk.

Jukebox er en tidskavalkade, der via musikken leder os gennem 5 årtier.
Vi starter i 50’erne med den kønsopdelte, disciplinerede skolegang - de faste kønsrollemønstre i hjemmet - og den ulmende rockrevolution med Elvis som frontfigur. Vi følger Birger, der forelsker sig i Bente, går med blå sko og har vandkæmmet hår.
I 60’erne er Birgers lillebror blevet teenager. Nu står den på Beatles, langt hår og en mildere skoleform. Senere står den på Rolling Stones og 60’er-oprør.
I 70’erne følger vi Birgers børn, Anders og Lene. De er flyttet i parcelhus, men børnene er klart til Gasolin, Abba, Flower Power og demonstrationer mod EF og atomkraft.
I 80’erne skulle Anders’ søster Lene egentlig have spillet hovedrollen - men hun nægter. Hun synes, at rollen er for åndsvag, og det gør hendes veninder i øvrigt også. De vil selv bestemme, hvad forestillingen skal handle om, så det bliver noget fra deres barndom. Scenen slutter med Michael Jackson og en tabt barndom.
I 90’erne er Anders’ søn Nikolaj blevet 14. Han er vild med computere og sin discman - og irriterer sin far, fordi han ikke vil tale ordenligt. I Nikolajs klasse har de et emne om mobning. Det har de næsten hele tiden, så der bliver ikke meget tid til læsningen og stavningen. Mujaffa, der går i Nikolajs klasse, mener at udlændinge bliver mobbet af danskerne, fordi de kører i flotte BMW’er... Og så slipper vi ikke for hverken Barbie Girl eller lidt rap.
Igennem hele stykket er forældrenes manglende forståelse for deres børns behov og de skiftende tider et tydeligt bindeled - og mon ikke vi uden problemer vil kunne koble det næste årti på historien...
En stor musical, der kan laves af flere klasser i fællesskab. Der er lagt op til både brug af orkester og dansegruppe, ligesom der skal bruges teknikere til både lyd og lys-/billedshow.
De enkelte årtier kan øves hver for sig, så man kan lave det meste af indøvningen i mindre grupper. Husk KODA.

Jukebox
Alder : 13-15
Medvirkende : 20 - 40
Varighed : 75 min.
Musik : Musical
Antal bøger : 40

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. pr. opførelse (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
Fredensgade 7 • 6000 Kolding • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk