1789

Den franske revolution
Drama af Amalie Hassing og Cathrine Fjord Fromberg.

Fire barndomsvenner fra en mindre landsby i Frankrig tager hver især på eventyr i hovedstaden Paris for at finde en mere indholdsrig tilværelse end det landlivet kan tilbyde. Deres udgangspunkt er ens, men deres drømme er forskellige, så de ender forskellige steder i samfundets hieraki, og det får en afgørende betydning for deres skæbner, som bliver formet af begivenhederne i revolutionsårene fra 1789 og frem.

Begivenhederne ved ‘Den Franske Revolution’, hvis historiske begyndelse markeres ved stormen på Bastillen den 14. juli 1789, fungerer som en slags rammefortælling omkring stykkets handling. Det er den historiske fortælling om revolutionen, som er forestillingens drivkraft, og undervejs bliver vi præsenteret for historiske personligheder som fx regentparret Kong Louis d. 16. og Dronning Marie-Antoinette, politikeren Jean-Paul Marat og revolutionæren Charlotte Corday, som slår Marat ihjel.

Forestillingens fire hovedkarakterer hvirvles ind i de historiske omstændigheder, og som i en god “thriller” aner vi undervejs i fortællingen, hvor det ultimativt må bære hen, så det er ingen overraskelse, at de fire venners livsbaner samles igen ved foden af guillotinen på Concordepladsen i Paris i et afgørende øjeblik. Det er spændingsopbygning helt frem til sidste replik, og forløsningen kommer naturligvis ved knivsbladets susen fra toppen af dødsmaskinen og det definitive “klonk”, når bladet rammer bunden, og afslutter sin gerning.

Her er en velskrevet tekst til en ambitiøs teatergruppe - eller et dramahold i gymnasiet el. lign. uddannelsesniveau. De dramatiske, historiske begivenheder er mættet med saft og kraft og mystik, så der er rigeligt at lade sig inspirere af, hvis man beslutter sig for at sætte denne forestilling i scene.

Forestillingen er opbygget af en række mindre scener, som på skift følger de enkelte hovedkarakterer, så her er en interessant opgave til iscenesætteren og scenografen for at skabe en samlende helhed, der kan sikre et godt “flow” i handlingen, så spændingen holdes intakt helt til enden.

Persongalleriet byder på gode udfordringer til skuespillerne i arbejdet med at skabe nogle karakteristiske roller, og der er god dynamik i replikkerne, så her er en oplagt mulighed for en frisk instruktør til at skabe noget intenst samspil på scenen … - Klar - Parat - Action!


1789
Den franske revolution
Alder : 16+ / Voksne
Akter : 2
Varighed : 90 min.
Musik : Intet
Dekorationer : 6
Antal bøger : 18
Herrer : 9
Damer : 5

Pris

Lejepris : 700 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 600 kr. (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Torpsgade 13 • 7000 Fredericia • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk